Annemiek van Vleuten doet niet mee voor winst in Waalse Pijl: 'Verkeer niet in mijn beste vorm ooit'

Annemiek van Vleuten werd zevende in de Waalse Pijl en is voorlopig nog niet in de vorm van vorig jaar. Toch houdt ze hoop voor zondag.

La Flche Wallonne 2023 women

Op de voorlaatste klim zette Demi Vollering de concurrentie al onder druk met een stevig tempo, en ook daar had Van Vleuten al moeite mee. De wereldkampioene kon ook niet mee toen Vollering versnelde op de Muur van Huy, maar toch was ze na afloop tevreden. "Het is geen spannende koers en ik heb geen goede uitslag, maar toch heb ik best een voldaan gevoel", zei ze na afloop tegen In het Wiel.

Dat had te maken met het feit dat ze de koers op de tweede keer Muur van Huy zelf besloot hard te maken. "Alleen uiteindelijk was het toch best afwachtend. Ik verkeer ook sowieso niet in mijn beste vorm ooit. Ik heb geen idee hoe dat komt, want ik heb alles hetzelfde gedaan. Sowieso is het zo dat de concurrentie sterker is geworden."

Toch houdt Van Vleuten hoop. "Ik baseer het nu op één wedstrijd en ik weet niet of dit een referentie was, want op trainingen rijd ik gewoon echt goed. Het is niet dat het heel slecht is, maar ik zou er natuurlijk liever met kop en schouders bovenuit steken. Zondag wacht weer een kans. Liane Lippert wordt tweede en laat zien in goede vorm te zijn, dus we kunnen het spel gaan spelen in Luik."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023