Celstraf voor 15-jarige (!) overvaller die Alpecin-renner met machete bedreigde: 'Kinderen zijn getraumatiseerd'

De piepjonge overvaller die twee jaar gelden, met geweld, de fiets van Alex Richardson stal, is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

Presidential Cycling Tour of Turkey - stage 3

In oktober 2021 werd de Brit Alex Richardson, die toen voor Alpecin-Deceuninck reed, overvallen toen hij aan het trainen was in Richmond Park, een populaire trainingslocatie voor wielrenners in Zuid-Londen. De overvaller, die slechts 15 jaar oud was, bedreigde de renner met een machete. Hij verwondde hem aan de ribben, rug, knieën, enkels en arm en nam zijn fiets ter waarde van 15.000 euro mee.

My London meldt nu dat de jonge overvaller eerder deze week door de Wimbledon Youth Court veroordeeld werd tot zes maanden gevangenisstraf. Hij kreeg ook nog eens zes maanden voorwaardelijk.

Slapeloze nachten

Richardson is nog steeds getraumatiseerd door wat hem die dag is overkomen. "Ik vreesde op dat moment voor mijn leven. Ik dacht dat ik vermoord kon worden en ik heb nog steeds last van angst, stress, slapeloze nachten."

Richardson huurde zelfs al meerdere keren nachtelijke beveiliging in om zijn woning te beveiligen en durft in het Verenigd Koninkrijk niet meer op de openbare weg te fietsen. "Dit kan elk moment opnieuw gebeuren."

Ook bij zijn kinderen liet de overval diepe sporen na. "Ze hadden een verstoorde slaap gehad en zijn getraumatiseerd nadat ze mijn verwondingen zagen. Niemand zou zich zo moeten voelen. Ik zou niet willen dat iemand ooit meemaakt wat ik meegemaakt heb."

Nieuws
  • Photo Brian Hodes/Cor Vos ┬ę 2021