Lennert Van Eetvelt op non-actief na dopinginbreuk: 'Vertrouwen in een goede afloop'

Lotto-Dstny heeft de jonge klimmer Lennert Van Eetvelt op non-actief gezet na een inbreuk op de anti-dopingwetgeving.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 7

De 21-jarige Belg Lennert Van Eetvelt mag voorlopig niet meer koersen. Tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var zou hij een "vermeende inbreuk op de anti-dopingwetgeving" gemaakt hebben, zo meldt zijn team Lotto Dstny in een persbericht.

Het zou een gaan om een substantie dat terug te vinden is in neusspray, legaal op de markt te verkrijgen is en toegelaten is in competitie, op voorwaarde dat het gemeld wordt tijdens een medische controle en gebruikt wordt in overeenstemming met de bijsluiter.

Vergissing

Van Eetvelt schrok toen hij het nieuws te horen kreeg. "Niemand wil zo'n brief ontvangen. Ik begrijp niet wat er gebeurd is. Tijdens de dopingcontrole heb ik duidelijk vermeld dat ik de neusspray gebruik. Ik snap niet wat ik verkeerd gedaan heb en hoop dat het om een vergissing gaat en dat er snel een einde komt aan deze nachtmerrie".

Zijn team Lotto Dstny gelooft alvast in zijn onschuld. "We hebben een goed gesprek met hem gehad en we vertrouwen op een goede afloop. Ons team hanteert een strikt nultolerantie beleid en daarom hebben we hem op non-actief gezet. We willen benadrukken dat we hem niet veroordelen. We passen enkel de regels van de MPCC (Movement pour un Cyclisme Créible) toe".

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023