Demi Vollering voltooit Ardense trilogie met winst in Luik: 'Kan dit niet geloven'

Demi Vollering doet het opnieuw. Ze won voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik en schrijft het hele Ardense drieluik op haar naam.

La Flche Wallonne 2023 women

De finale brak traditioneel open op de iconische Côte de la Redoute. Marlen Reusser (SD Worx) trok ten aanval uit een vluchtersgroep. Henderson en Peperkamp moesten meteen lossen. Spratt kon nog even volgen, maar daarna ging het ook voor haar te snel. De Olympisch kampioene had op de top al meteen een grote kloof geslagen.

De dames van Trek reden zich te pletter om het gat met de Oostenrijkse te dichten. Reusser werd uiteindelijk op de Roche-aux-Faucons terug ingerekend door Elisa Longo Borghini, Demi Vollering en Elise Chabbey. Ook Annemiek van Vleuten en Gaia Realini kwamen even later aansluiten.

Na de Faucons trokken Demi Vollering en Longo Borghini op het vlakke ten aanval. Het duo reed samen naar de finish in Luik, waar het tot een zenuwslopende sprint kwam. De twee stonden bijna stil. Pas op 150 meter van de finish begon Longo Borghini haar sprint. Vollering ging op en over de Italiaanse en pakt zo met overmacht haar tweede zege in La Doyenne. Reusser won het sprintje in de achtervolgende groep en zo staat SD Worx opnieuw met twee dames op het podium. Volledige uitslag en beelden kan u hieronder bekijken!

Reactie Vollering

Vollering slaagde er deze keer wel in om in het flashinterview haar tranen tegen te houden. "Het is een geweldig gevoel. Ik kan amper geloven dat ik nu ook Luik gewonnen heb. Ik ben mijn ploegmakkers zo dankbaar en ben super trots."

Vollering trok na de Roche-aux-Faucons ten aanval met de Italiaanse Elisa Longo Borghini. "Het was fijn om te zien dat Elisa wilde meewerken in de finale. De laatste kilometer was echt een pokerspel. Wij hadden Reusser nog in de achtervolgende groep, dus dat maakte het wel wat makkelijker voor mij."

"Deze wilde ik echt winnen omdat ik dan het hele Ardense drieluik op mijn naam kon schrijven", aldus Demi Vollering".

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023