Evenepoel na overwinning in Luik-Bastenaken-Luik: 'Van mijn diëtiste mag ik friet eten'

Remco Evenepoel voerde vandaag een groots nummer op in Luik-Bastenaken-Luik. De Belgische winnaar wordt vanavond getrakteerd op friet!

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Remco Evenepoel won zondag Luik-Bastenaken-Luik. De Belg was veruit de beste in koers en beslechtte de wedstrijd in zijn voordeel met een vernietigende demarrage op La Redoute. Na afloop reageerde de regerend wereldkampioen uitgelaten. "Dit is een geweldig resultaat. Het was een lastige en lange race in moeilijke omstandigheden, maar ik ben heel blij dat het gelukt is. Bovendien hunkerde ik echt naar een zege in de regenboogtrui", vertelt de veelwinnaar.

Soudal-Quickstep was gedurende de hele wedstrijd dominant, de onbetwiste kopman is zijn ploeggenoten dan ook heel dankbaar voor het geleverde werk. "Het is een echte teamprestatie, zonder mijn ploegmaats was dit onmogelijk geweest. Het is tenslotte ook hun overwinning."

Voorafgaand ging men uit van een zinderende tweestrijd tussen Evenepoel en Pogacar, maar de laatstgenoemde kwam hard ten val in de openingsfase en kon zijn weg niet vervolgen. "Ik hoorde plots een hard geluid achter me, toen wist ik dat er een grote valpartij was ontstaan. Ik hoop dat Tadej oké is, ik weet hoe het is om hard te vallen in Luik-Bastenaken-Luik", aldus Evenepoel.

Over twee weken staat Evenepoel aan de start van de Giro d'Italia, maar voordat het zover is zal de Belg eerst de tijd nemen om te genieten van hetgeen hij vandaag heeft gepresteerd. "Ik ga zeker genieten van deze zege, maar wel met mate. Van mijn diëtiste mag ik frieten eten, maar niet teveel. De Giro komt steeds dichterbij, dat is het grote hoofddoel", besluit de 23-jarige coureur.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023