Pidcock blij met tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik: 'Evenepoel vroeg of ik over kon nemen, maar dat lukte echt niet meer'

Pidcock behaalde zondag in Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste podiumplaats in een monument. Hoewel hij ruimschoots te kort kwam ten opzichte van Evnepoel, kijkt hij toch met een goed gevoel terug op de wedstrijd.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Tom Pidcock moest vandaag genoegen nemen met een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik, de Brit was niet opgewassen tegen winnaar Remco Evenepoel. Desondanks was de 23-jarige durfal zeer content met het eindresultaat. "Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar dit is mijn eerste podiumplek in een monument. Ik ben heel blij", vertelde de INEOS Grenadiers-coureur vlak na afloop.

De voorbije jaren kende Pidcock veel pech omtrent Luik-Bastenaken-Luik, maar dit keer zat het eindelijk eens mee voor de allrounder. "Ik had tot nog toe geen goede band met Luik-Bastenaken-Luik, twee jaar geleden was ik ziek en vorig jaar werd ik zelfs ziek in koers. Dit is pas mijn eerste succes in Luik."

Hoewel de Engelsman er alles aan deed om zo lang mogelijk bij Evenepoel te blijven, mocht het uiteindelijk toch niet baten. De brute kracht van zijn concurrent werd hem te machtig. "Ik deed het relatief rustig aan op de Redoute, omdat ik wist dat ik het gat in de afdaling kon dichten. Maar in de daaropvolgende klim zat ik echt op de limiet."

Niet veel later moest Pidcock de rol lossen en gooide hij het over een andere boeg. "Evenepoel vroeg of ik over kon nemen, maar dat lukte echt niet meer. Nadat hij vol doortrok, koos ik ervoor om even te wachten en vol voor de tweede plek te gaan. Ik ben blij dat dat gelukt is."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023