Tourdeelname Pogacar komt waarschijnlijk niet in gevaar: 'Kan over twee weken alweer fietsen met speciale spalk'

Tadej Pogacar kwam zondag hard ten val in Luik-Bastenaken-Luik, maar de vooruitzichten zijn positief!

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Tadej Pogacar kwam zondag tijdens Luik-Bastenaken-Luik hard ten val. De Sloveen moest nadien zelfs worden geopereerd aan zijn linker pols, waar meerdere breuken in zaten. Maar specialisten zijn gematigd positief over de vooruitzichten. "Over twee weken kan hij weer trainen met een brace."

Na de catastrofale valpartij in de openingsfase van Luik-Bastenaken-Luik, maakte veel mensen zich zorgen over het restant van het seizoen voor Pogacar. Bij zijn ploeg UAE Team Emirates waren ze behoorlijk terughoudend in hun prognoses. "Het is vroeg om er nu al iets over te zeggen. Het zijn meerdere breuken, dat maakt het heel ingewikkeld. We kunnen alleen de vingers kruisen en hopen dat hij snel weer op de fiets zit", vertelde ploegleider Mauro Gianetti.

Maar nu het stof is neergedaald, ziet het er toch rooskleuriger uit dan eerst gedacht. Sportarts Jan Mathieu vertelt in gesprek met Het Nieuwsblad dat de tweevoudig Tourwinnaar binnen een aantal weken alweer op de fiets kan zitten. "Het is goed dat de diagnose zo vroeg is gesteld, die breuken komen meestal pas later aan het licht. Als alles goed verloopt, kan hij waarschijnlijk na twee tot drie weken alweer op de fiets zitten met een speciale spalk om zijn pols."

Er werd in de wielerwereld al even gevreesd voor de Tourdeelname van Pogacar, maar die zorgen zijn dus nergens voor nodig. Als het herstel als gepland verloopt, resteert er nog ruim voldoende tijd om een goede voorbereiding op poten te zetten.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos ┬ę 2023