Marco Haller ontsnapt aan erger na trainingsongeluk: 'Veel geluk gehad'

Marco Haller zag zijn Specialized fiets helemaal verpletterd worden na een trainingsongeluk. Zelf komt hij met de schrik vrij.

De 32-jarige renner van BORA-hansgrohe was aan het trainen in Oostenrijk, tot een bestelwagen op een eenrichtingsweg plots stil stond en vervolgens achteruit reed. De Oostenrijker kon maar net op tijd uit zijn pedalen klikken en op die manier vermijden dat hij onder de bestelwagen terechtkwam. Van zijn Specialized, met een prijskaartje van 20.000 euro, blijft niet veel meer over.

"De chauffeur dacht dat hij enkel over een tak had gereden", deed Haller zijn verhaal in Kleine Zeitung. "Toen die bestelwagen stopte, wilde ik geen inhaalmanoeuvre riskeren. Plots gingen zijn witte achterlichten aan. Pas op het allerlaatste moment kon ik mijn raceschoenen uit de pedalen klikken".

"En het ergste is dat ik niet eens een risico nam. Stel je voor dat dit in de stad voor een stoplicht gebeurt en er zit een kind op de fiets. Ik heb veel geluk gehad. Dit kon veel erger afgelopen zijn". De bestuurder zelf wenste niet te reageren op het incident.

Haller boekte in zijn professionele carrière reeds zes overwinningen. Vorig jaar verraste hij door Wout van Aert te kloppen in de BEMER Cyclassics. In mei wordt hij voor de eerste keer vader.

Nieuws
  • Foto: Kleine Zeitung