Wellens over massale valpartij in de Ronde Van Vlaanderen: 'Maciejuk is genoeg gestraft'

Wellens liep een sleutelbeenbreuk op in de Ronde van Vlaanderen, maar kan inmiddels weer vooruitkijken naar nieuwe doelen.

Dwars door Vlaanderen 2023

Tim Wellens was één van de voornaamste slachtoffers van de, door Filip Maciejuk veroorzaakte, val in de Ronde Van Vlaanderen. De Belg hield er een fikse sleutelbeenbreuk aan over, maar is weer op de weg terug. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt hij over zijn herstel en de verstandshouding met Maciejuk. "Ik zal hem niet boos aankijken als ik hem tegenkom."

Vandaag de dag is Wellens weer volop in training en mikt hij op een terugkeer in de Ronde van Zwitserland (11-18 juni) maar het herstel ging niet van een leien dakje. "Pas na vijftien dagen kon ik weer op de rollen fietsen. Sommigen breken hun sleutelbeen en zitten na een dag of drie weer op de fiets, maar dat was in mijn geval zeker niet zo", aldus de UAE Emirates-coureur.

Zelfs toen de breuk grotendeels was hersteld, voelde het voor Wellens behoorlijk onwennig om weer te gaan trainen. "Toen ik aan mobiliseren toekwam, was dat niet aangenaam. Ik was bang om iets verkeerd te doen." Inmiddels kan hij weer op redelijk normale wijze fietsuren maken. "Het ergste is achter de rug. Als ik over kasseien dokker,  steun ik wat meer op mijn linker- dan rechterhand om daar niet teveel schokken op te vangen."

Tour de France

Wellens heeft een groot hoofddoel voor ogen: de Tour de France rijden. "Van half mei tot juni ga ik met de ploeg op hoogtestage in Sierra Nevada, daarna rijd ik de Ronde van Zwitserland. Het doel is om de Tourselectie te halen."

Overigens koestert Wellens geen wrok meer jegens Filip Maciejuk, de strijdbijl is inmiddels begraven. "Op social media is hij hard aangepakt, wat mij betreft is hij genoeg gestraft. Daags na de val stuurde hij nog een heel aardig bericht, dat volstaat voor mij."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023