๐Ÿ“ธ Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel samen op pad in Alicante

Mathieu van der Poel en wereldkampioen Remco Evenepoel vertoeven op dit moment aan de zonnige Spaanse kust.

Na een meer dan geslaagd voorjaar, met zeges in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, zette Van der Poel de fiets even aan de kant. Die korte vakantie zit er nu op. In het Spaanse Alicante (waar hij een huis heeft) hervatte hij de trainingen om zich voor te bereiden op de Ronde van Frankrijk (1 - 23 juli). Tijdens één van die trainingen liep hij niemand minder dan Remco Evenepoel tegen het lijf.

De wereldkampioen is zich eveneens aan de Spaanse kust aan het klaarstomen voor een grote ronde. Nadat hij vorig jaar verraste met de eindzege in de Vuelta, maakt Evenepoel dit seizoen van de Giro d'Italia zijn hoofddoel. Over minder dan twee weken (6 mei) vindt de Grande Partenza al plaats. Evenepoel verblijft in het populaire Syncrosfera hotel.

Van der Poel en Evenepoel kozen er gisteren dus voor om samen op pad te gaan. Ook Senne Leysen, ploegmakker van Mathieu van der Poel, was er bij. De drie hielden halt in Velosol Cycling Bar voor een koffiestop. Het is daar overigens heel aangenaam vertoeven. Terwijl er hier maar geen einde lijkt te komen aan de winter, liepen de temperaturen in Alicante op tot 25°C!

Mathieu van der Poel zullen we dus even niet meer in actie zien. Ook niet in het mountainbiken. De wereldbekermanches die voor de Tour plaatsvinden, laat hij deze keer links liggen. Zijn eerstvolgende koers is de Ronde van Zwitserland (11 juni), waar ook Wout van Aert aan de start zal staan.

Pelotonpraat
  • Foto: Facebook/Linda Leroie