Giulio Ciccone mist de Giro d'Italia na coronabesmetting: 'Het breekt mijn hart'

Gulio Ciccone kende een uitstekende seizoensstart, maar een corona-besmetting weerhoudt hem van deelname aan de Giro. De Italiaan is er kapot van!

Volta Ciclista a Catalunya - stage 6

Trek-Segafredo moet het in de Giro stellen zonder de beoogde kopman. Gulio Ciccone heeft nog teveel last van een corona-besmetting en kan zodoende niet meedoen. De Italiaanse klimmer was goed in vorm en keek reikhalzend uit naar de grote ronde op eigen bodem, maar moet nu dus toekijken vanaf de zijlijn.

Daags na Luik-Bastenaken-Luik bracht Trek-Segafredo het nieuws naar buiten dat Ciccone het corona-virus onder de leden had. In eerste instantie werd gehoopt op tijdig herstel, zodat hij alsnog mee kon doen. Maar de 28-jarige coureur kon de voorbije week niet of nauwelijks trainen en blijft dus thuis.

De noodgedwongen afzegging voor de Giro heeft behoorlijk wat teweeg gebracht bij Ciccone. "Het breekt mijn hart. Het is heel jammer dat ik mijn favoriete wedstrijd niet kan rijden na de beste seizoensstart uit mijn carrière. Starten in 'mijn' Abruzzen is echt historisch en uniek, het is een bittere pil", aldus de Italiaanse berggeit.

Ondanks het grote verdriet bij Ciccone, blijft hij wel realistisch en ziet hij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. "Ik moet ook naar mijn lichaam luisteren. Het seizoen is nog lang en het risico om mijn gezondheid in gevaar te brengen was te groot. Het is een moeilijke beslissing, maar ik moet het accepteren. Ik zal deze tegenslag gebruiken als extra motivatie en kom sterker terug", valt te lezen op de website van Trek-Segafredo.

Giro d'Italia
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023