Johan Bruyneel over Chris Froome: 'Stop gewoon met koersen, Chris, het begint zielig te worden'

Johan Bruyneel is keihard voor Chris Froome, de Belg vindt dat de hij per direct moet stoppen met wielrennen.

2011 - Tour de France 5e etappe

Als het aan Johan Bruyneel ligt, stopt Chris Froome per direct met koersen. De Belg voorziet geen rooskleurige toekomst voor de Brit en veegt de pan aan met het beleid van de ploeg. "Israel zou dolgelukkig zijn als ze het contract van Froome kunnen ontbinden voor de helft van het geld."

Chris Froome nam de voorbije week deel aan de Ronde van Romandie, maar kon geen potten breken. Sterker nog: hij was een vaak geziene gast in de achterhoede van de koers. Vooral de uitslagen in de twee tijdritten lieten veel te wensen over. (145e en 118e) Johan Bruyneel is keihard in zijn oordeel achteraf. "Vroeger was hij één van de beste tijdrijders ter wereld, het contrast is te groot. Chris moet stoppen, het begint zielig te worden. Een renner van zijn kaliber, zou niet zo mogen worstelen."

De profrenner van weleer zet zijn vraagtekens bij het beleid van Israel - Premier Tech, de ploeg van Froome. "Ik weet niet wie daar aan het hoofd staat van het scoutingsdepartement, maar ik ben niet onder de indruk. Ze hebben allemaal dure, oude renners onder contract staan: Froome, Fuglsang, Dylan Theuns, ga zo maar door, maar niemand levert wat op. Ze nemen daar hele rare beslissingen."

Achtergrond
  • - foto Wessel van Keuk/Marketa Navratilova/Cor Vos ©2011 - motard Dirk Honigs