🎥 Annemiek van Vleuten mist tot drie keer toe bidon in waaierspektakel Vuelta Femenina

Grappig en het laat ook goed zien hoe zwaar het vwas in de Vuelta Femenina. Viermaal is scheepsrecht voor Van Vleuten!

In Nederland en België is de kans op waaiers soms groot, maar op de Spaanse hoogvlakte kan het ook hard waaien en is het heel open. In de derde etappe van de Vuelta Femenina viel alles op z'n plek voor een heerlijk waaierspektakel, al dacht Annemiek van Vleuten daar vermoedelijk anders over op het moment van het filmpje dat je hieronder gaat zien.

De wereldkampioene zat op een gegeven moment net achter de eerste waaier, fietste knap in haar eentje terug en wilde langs de kant in volle inspanning een bidon aanpakken.

Dat ze diep had moeten gaan, blijkt wel uit de beelden waarin dat op volle snelheid niet één, niet twee, maar drie keer mislukt. Viermaal is scheepsrecht voor Van Vleuten en alles kwam goed, want ze finishte uiteindelijk in de eerste groep (na een half minuutje zie je 'bidongate' in het filmpje).

Dat elitegroepje ging sprinten voor de zege en Marianne Vos pakte in de rode trui de overwinning. Van de favorieten voor de eindzege was de kleine Italiaanse klimster Gaia Realini het grootste slachtoffer. De klimster is niet gemaakt voor waaier rijden natuurlijk, en verloor dan ook bijna drie minuten. Van Vleuten werd twaalfde in de daguitslag.

Pelotonpraat
  • Beeld: Eurosport