📸 EF Education-EasyPost trekt naar Giro met nieuwe (kleurrijke) tenue én fiets

EF Education-EasyPost verruilt hun roze outfit de komende drie weken voor een nieuw exemplaar. Ook hun fietsen krijgen een nieuwe look.

Het Amerikaanse EF Education-EasyPost is met hun roze outfit al jarenlang één van de meest opvallende verschijningen in het peloton. Omdat het roze te veel lijkt op de roze leiderstrui van de Giro, moeten ze echter elk jaar een nieuwe tenue ontwerpen waarmee ze drie weken lang door Italië trekken.

Ook zaterdag zullen ze dus met een nieuwe outfit aan de Grande Partenza in Fossacesia Marina verschijnen. Samen met kledingsponsor Rapha ontworpen ze deze keer wel wel heel erg kleurrijke truitjes! Hetzelfde geldt voor hun fietsen van Cannondale. Bovendien hadden ze bij het ontwerpen aandacht voor het milieu.

"Onze Giro-uitrusting is gemaakt van 72 procent overtollig materiaal en bij het spuiten van onze Cannondale-fietsen hebben we gebruikt gemaakt van overgebleven verf en zoveel mogelijk afval beperkt."

Rigoberto Uran zal uitgespeeld worden als kopman. De Colombiaanse klimmer zal kunnen rekenen op de hulp van Magnus Cort, Ben Healy, Hugh Carthy, Stefan De Bod, Odd Christian Eiking, Jonathan Caicedo en Merhawi Kudus.

Achtergrond
  • Foto: Instagram/efprocycling