Duitser die Rebellin doodreed nog altijd niet gearresteerd: 'Hij werkt nog steeds als vrachtwagenchauffeur'

De man die het fatale ongeval met Davide Rebellin veroorzaakte, is nog steeds op vrije voeten en werkt nog steeds als vrachtwagenchauffeur...

UCI Gravel World Championships 2022 men

Het is ondertussen al vijf maanden geleden dat de wielerwereld afscheid moest nemen van Davide Rebellin. De Italiaanse wielerkampioen werd op 51-jarige leeftijd aangereden op training door een vrachtwagenchauffeur. Hij was pas één maand met wielerpensioen. Rebellin overleefde de klap niet en de bestuurder van de vrachtwagen, een 62-jarige Duitser, pleegde vluchtmisdrijf.

De vrachtwagenchauffeur, Wolfgang Rieke, vluchtte na het ongeval terug naar Duitsland, waar hij vreemd genoeg niet kon gearresteerd worden omdat het misdrijf 'doodslag met een voertuig' niet in de Duitse strafwet zou opgenomen zijn. Volgens een onderzoek van het Italiaanse televisieprogramma Le lene zou de man ondertussen nog steeds op vrije voeten zijn en werkt hij ook nog steeds als vrachtwagenchauffeur.

Broer

Le lene slaagde erin om met de broer van Wolfgang Rieke te spreken, die eigenaar is van het transportbedrijf waarvoor Rieke werkt. "Mijn broer had uiteraard niet de intentie om Rebellin aan te rijden", vertelde hij. "Hij reed in een hoogtechnologisch voertuig, dat fietsers en voetgangers detecteert van zodra het een bocht neemt."

"Hij was ervan overtuigd dat hij niets te maken had met wat er gebeurd is. Op dit moment is hij nog steeds in shock. Het onderzoek loopt nog dus hij zal geen verklaringen afleggen."

"Hij vluchtte niet weg van het ongeval, hij verliet gewoon de plaats van het ongeval omdat hij niet geloofde dat hij schuldig was. Als ze in Italië de politie, en niet de pers, hun job hadden laten doen, zou de zaak al lang opgehelderd zijn. Vertel de familie van Rebellin dat we enorm lijden onder wat er gebeurd is."

Wolfgang Rieke was overigens niet aan zijn proefstuk toe. In 2001 werd hij ook al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf en in 2014 raakte hij zijn rijbewijs kwijt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022