Remco Evenepoel in aanloop naar de Giro: 'Voel me nu nog beter dan in de Vuelta'

Remco Evenepoel blaakt van het zelfvertrouwen in aanloop naar de Giro. De Belg kijkt uit naar een spannende en intense strijd.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Remco Evenepoel staat zaterdag als één van de topfavorieten aan de start van de Giro d'Italia. Ondanks de hoge verwachtingen blijft de hoofdpersoon er rustig onder. De Belg heeft zich naar eigen zeggen 'optimaal voorbereid' en kijkt reikhalzend uit naar de Italiaanse grote ronde. "Ik ben hier met positieve gevoelens, tot nog toe was het een positief seizoen. Ik sta met veel vertrouwen en geloof aan de start van de Giro", vertelde de klassementsrenner tegen de verzamelde pers op donderdag.

De Giro van 2021 was voor Evenepoel de vuurdoop wat grote rondes betreft. De renner van Soudal-Quick Step benadrukt dat er sindsdien veel veranderd is. "Vergeleken met 2021 ben ik een compleet andere renner en persoon. Ik ben in alle opzichten verbeterd en mijn status is ontzettend veranderd. In 2021 had ik maar een paar weken voorbereiding, nu ben ik al een half jaar bezig, het is een hele andere wereld."

De aanstaande Giro staat, net als de Vuelta van vorig jaar, garant voor een tweestrijd tussen Evenepoel en Roglic. De Belg verwacht een hevige strijd, maar ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. "Het wordt superzwaar. Vooral de laatste week wordt heel lastig. Maar ik voel me nu nog beter dan in aanloop naar de Vuelta, dus dat is goed nieuws."

Evenepoel wordt omringd door een sterke en veelzijdige ploeg. De Belgische klassementsrenner benadrukt dat het ploegenspel een uiterst belangrijke rol speelt in de jacht op eindwinst. "Een koers is altijd onvoorspelbaar, er kan van alles gebeuren. Maar op papier hebben wij één van de sterkste ploegen. Wij zijn voorbereid op elk scenario en kunnen op elke aanval reageren. Het wordt een bijzondere en mooie wedstrijd", besluit Evenepoel.

Giro d'Italia
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023