Richard Plugge doet beroep op Giro-organisatie: 'Ik hoop dat iedereen rekening blijft houden met corona'

Jumbo-Visma kent door coronagevallen een moeizame aanloop naar de Giro d'Italia. Richard Plugge zegt dat het als een dolle rondgaat.

Team presentation Jumbo - Visma team 2023

De algemeen manager van Jumbo-Visma vertelt tegen de NOS dat hij snapt dat mensen denken waarover het nog gaat. "Ik snap echt dat mensen denken: waar heb je het over? De coronapandemie is toch allang voorbij. Maar mensen, dus ook renners, kunnen er nog steeds goed ziek van worden. Ik hoop echt dat iedereen er rekening mee gaat houden, want we willen met z'n allen toch echt met alle renners een mooi gevecht hebben tot het einde in Rome."

Plugge roept de organisatie van de Giro d'Italia op om de coronamaatregelen te blijven opvolgen. "Bijvoorbeeld op de momenten dat de teams opgesteld staan, kun je daar best het publiek weghouden. Dat is irritant, dat snap ik, want iedereen was juist zo blij dat alles weer kon."

Sam Oomen

Bij de Nederlandse ploeg zijn Robert Gesink, Tobias Foss en Jos van Emden afgehaakt vanwege corona. "Het gaat als een dolle rond. Ook in de Ronde van Romandië is een aantal renners geïnfecteerd geraakt en ziek geworden. Het is voor Robert en Tobias vreselijk. Ze hebben zoveel gedaan om hier aan de start te kunnen staan."

Sam Oomen is als opvolger opgeroepen van Jos van Emden, die op zijn beurt ingevlogen werd als vervanger van Gesink. Oomen zelf kampte onlangs óók met corona. "Gelukkig kun je er ook weer snel van genezen, zoals in Sam zijn geval. We zijn blij met hem. Hij heeft laten zien dat hij een goed niveau had in de laatste koersen die hij heeft gereden. Met zijn talent en kwaliteiten pak je het niveau ook weer snel op."

Nieuws
  • Photo: Cor Vos ┬ę 2022