Dumoulin deelt heerlijke verhalen uit de koers: 'Mollema heeft linkeballen tot kunst verheven'

Bauke Mollema hoopt komende Giro d'Italia een etappezege te boeken zodat hij de trilogie in grote rondes eindelijk completeert.

Giro DÕItalia 2017 stage 9

Daarmee zou hij onder meer in de voetsporen treden van Tom Dumoulin, die ook in alle grote rondes minstens één rit pakte. De Limburger vertelde onlangs in Carré tijdens een theatervoorstelling met In het Wiel over zijn landgenoot en voormalig-concurrent Mollema.

En dan ging het vooral over hoe het is om met Mollema in de kopgroep te zitten. "Het is zo'n linkebal als je met hem weg bent. Hij slaat altijd beurtjes over, dan zit hij weer even aan zijn sokjes, dan zit hij weer achter in de groep, dan gaat hij weer een bidon vragen, dan heeft hij weer dit. Dan doet hij weer een minimaal beurtje, maar hij doet net genoeg dat je er eigenlijk ook weer niets van kunt zeggen, haha."

Sympathie

"Echt heel ingewikkeld", vervolgt Dumoulin al lachend. "Het is echt een kunst. Hij heeft linkeballen tot kunst verheven, haha. Ik krijg daardoor juist meer sympathie voor hem. Ik vind het heel knap, want hij doet dat altijd op zo'n mooie manier. Hij doet dat zo geraffineerd. Iedereen houdt hem in de gaten tijdens zulke etappes."

Dumoulin heeft het in dit geval over de vierde etappe van de komende Giro d'Italia. "Ik hoop alleen wel dat hij beter rijdt dan in het voorjaar, want hij zal nog een niveau omhoog moeten. Anders doe je in dit soort ritten ook niet mee om de zege, hoor. Maar als hij goed is, dan is dit een dag voor Mollema."

Nieuws
  • Photo LB/RB/Cor Vos © 2017