๐Ÿ“ธ Renners moeten tijdens Giro-tijdrit door pikdonkere tunnel, waar water binnensijpelt (maar er zou ondertussen licht zijn)

Ondergesneeuwde cols, logistieke problemen, een pikdonkere tunnel... De organisatoren van de Giro hebben nog wat werk voor de boeg!

Giro di Lombardia 2022

Morgen vindt in Fossacesia Marina de Grande Partenza van de Giro d'Italia plaats. De voorbije dagen bleek echter dat het Giro-parkoers op heel wat plekken voor problemen zorgt. Zo is Campo Imperatore, aankomstplaats van rit 7, op dit moment bedolven onder een flinke laag sneeuw van enkele meters hoog. Hetzelfde geldt voor Col du Grand Saint-Bernard.

Verder wordt de klimtijdrit naar Monte Lussari, op de voorlaatste dag, mogelijks geschrapt omdat er op de smalle wegen geen volgwagens en motoren kunnen rijden. Zelfs voor de openingstijdrit van morgen lijken er nu problemen op de duiken.

De renners moeten morgen namelijk door een 520 meter lange tunnel, die helemaal niet verlicht is! "Alsof je door een zwart gat gaat", vertelde een reporter van Het Nieuwsblad. Ook zou er water naar binnen sijpelen waardoor de weg er glad en gevaarlijk bij ligt. Een wielertoerist kwam er zelfs ten val.

Er is gelukkig licht aan het einde van de tunnel. De organisator zou ondertussen voor verlichting in de tunnel gezorgd hebben. Er sijpelt wel nog steeds water binnen.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos ยฉ 2022