Roger De Vlaeminck: 'Evenepoel was indrukwekkend in Luik, maar na val Pogacar heb ik mijn tv uitgezet'

Remco Evenepoel is de topfavoriet om de Giro d'Italia te winnen, maar Roger De Vlaeminck moet het nog zien tegen Primoz Roglic.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

In gesprek met Het Nieuwsblad gaat De Vlaeminck in op de kansen van zijn landgenoot in de eerste grote ronde van het seizoen. "Iedereen spreekt over Evenepoel, maar ik weet het zo nog niet. Hij heeft de Vuelta verdiend gewonnen, maar ik heb ook gezien dat hij daar drie keer moest lossen bij Roglic. Waar of niet?"

Toch liet de wereldkampioen twee weken geleden in Luik-Bastenaken-Luik zien over hoogvorm te beschikken. De Vlaeminck zag dat ook. "Hij was indrukwekkend in Luik, maar tegen wie? Na de valpartij van Pogacar bleef er niemand meer over. Ik heb zelfs mijn tv uitgezet. Zo zeker was ik dat Evenepoel ging winnen."

Tom Pidcock en Santiago Buitrago stonden met Evenepoel op het podium. Namen waarvan De Vlaeminck niet onder de indruk is. "Zeg mij wie daar nog reed? Er zijn nu veel te weinig echt goede coureurs, maar daar kan Evenepoel natuurlijk niets aan doen. Hij rijdt goed bergop, maar er zitten in de Giro toch een paar écht zware bergen. De laatste week schijnt wreed lastig te zijn."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023