🎥 Oef! Mechanieker springt met volle kracht op derailleur (maar fiets schakelt daarna nog soepeltjes)

Deze beelden van een op een derailleur springende mechanieker doen deels pijn aan de ogen, maar verbazen nog meer. Niks aan de hand na afloop namelijk..

Wie zelf een (peperdure) racefiets, mountainbike of gravelbike heeft, weet hoe kwetsbaar een derailleur is. Of ja, zijn ze wel zo kwetsbaar. De beelden in dit filmpje laten iets anders zien.

Bij de World Wide Cyclery, een bedrijf dat volgens hun eigen bio op Instagram bestaat uit 'een paar onnozelaars met de missie om de beste fietsenzaak ter wereld te worden', kregen ze veel vragen over een nieuwe MTB-derailleur van SRAM. Of die wel een beetje crashbestendig was..

Ze lieten hun mechanieker Trevor een pijnlijke, maar toch ook wel mooie taak uitvoeren: zo hard mogelijk op de deraileur heen en weer springen. De beelden doen iedere fietsliefhebber pijn aan de ogen, maar na afloop laat hij ook zien dat hij nog prima schakelt!

Uiteraard raden we wel af dit met je eigen fiets te proberen! We weten ook niet of deze MTB-derailleur extra stevig is en of het dus ook voor derailleurs van racefietsen geldt. Hoe dan, ook als je toch per se op je derailleur wil springen en hij gaat kapot: stuur de rekening niet naar ons.. ;)

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram worldwidecyclery