De sprinters zijn aan zet in de Giro, maar welke snelle mannen rijden eigenlijk in Italië?

Veel van de topsprinters zijn niet aanwezig in Italië, maar welke snelle mannen rijden wél aanwezig in de Giro d'Italia?

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - Teams Presentation

Geen Tim Merlier, Jasper Philipsen, Caleb Ewan, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Olav Kooij... Veel van de absolute topsprinters zijn niet aanwezig in de Giro d'Italia, maar renners die er niet zijn kunnen ook niet winnen. Welke sprinters zijn wel aanwezig in de eerste grote ronde van het seizoen en hebben vandaag een goede kans om toe te slaan?

Een van de topfavorieten voor de tweede etappe is Mads Pedersen (Trek-Segafredo), die in Italië zijn trilogie aan etappezeges in alle grote rondes hoopt te vervolledigen. De Deen is vandaag in het voordeel omdat de renners best wat hoogtemeters voor de kiezen krijgen. Vier andere renners die goed kunnen klimmen: Alberto Dainese (Team DSM), Michael Matthews (Jayco-AlUla) Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) en Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck).

Zij zullen jongens als Fernando Gaviria (Movistar), Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) en Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) pijn willen doen op de heuveltjes halfweg de etappe. De eerste twee kunnen ook een helling overleven, maar dan moeten ze wel in absolute topvorm verkeren. Intrinsiek zijn deze drie wellicht de snelste sprinters in Italië.

Verdere sprinters behoren al snel tot de B-garnituur. Niccolo Bonifazio en Arne Marit worden uitgespeeld door Intermarché-Circus-Wanty, terwijl Simone Consonni (Cofidis), Filippo Fiorelli (Green Project-Bardiani), Jake Stewart (Groupama-FDJ) en David Dekker (Team Arkéa-Samsic) in principe absolute kopman zijn bij hun ploeg voor de tweede etappe.

Nieuws
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023