Van Vleuten piept en kraakt maar houdt stand in Vuelta: 'Ik ben superblij en supermoe'

Ze was niet de beste op Lagos de Covadonga, maar Annemiek van Vleuten wist wel het eindklassement van La Vuelta op haar naam te schrijven.

La Vuelta Femenina 2023 - stage 7

In de etappe van gisteren reed de wereldkampioene Demi Vollering uit de rode leiderstrui. Volgens die laatste op een laffe manier, want de ploeg van Van Vleuten trok door toen Vollering stopte voor een plaspauze. In de laatste etappe - naar de magische Lagos de Covadonga - moest Van Vleuten lossen bij Vollering, maar uiteindelijk hield ze op hangen en wurgen stand.

Na de finish deed ze haar verhaal. "Ik ben superblij, maar ook supermoe", zei Van Vleuten, terwijl ze even daarvoor languit op straat was gaan liggen. "Ik had niet mijn beste dag, maar bleef vechten tot het einde. Misschien voelde ik de inspanningen van gisteren nog, maar ik heb niet opgegeven. Uiteindelijk was het heel close."

Vollering

Van Vleuten hield al met al negen seconden over op nummer twee Vollering, die wel de slotrit wist te winnen door de Italiaanse Gaia Realini te verslaan. "De ploeg heeft er hard voor gevochten, want we moesten iets goedmaken na gisteren", aldus Vollering na afloop.

Ze kwam ook nog even terug op de etappe van zaterdag. "De strijd om het klassement was heel close, maar als het gisteren anders was gelopen, hadden we die ook gewonnen. Het is jammer dat ik gisteren niet kon strijden tegen de besten. Maar vandaag heb ik laten zien wat we waard zijn en ik ben heel blij met de strijd die we vandaag geleverd hebben."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos ┬ę 2023