Evenepoel komt met de schrik vrij na crash in tweede Giro-etappe: 'Behoorlijke shock'

Evenepoel kwam zondag zonder kleerscheuren over de finish van de tweede Giro-rit, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. De Belgische klassementsrenner kijkt terug op een hectische dag.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage-02

De schrik zat er goed in bij Remco Evenepoel na de eerste rit in lijn van de Giro d'Italia. De Belg was ternauwernood in staat om de grote valpartij in de slotkilometers te ontwijken. Na afloop reageerde hij opgelucht. "Het was even schrikken, maar ik ben blij dat ik geen averij heb opgelopen."

Het voorval kwam tot stand na een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Evenepoel deed zijn eigen analyse ook uit de doeken in het flashinterview. "Ik zat er vlak naast toen het gebeurde. Groves tikte het wiel aan van Ballerini, die mij naar de finish loodste. Vervolgens raakte Ballerini het wiel van Cerny, zodoende moest Ballerini er alles aan doen om op de fiets te blijven zitten en maakte hij een rare manoeuvre. Dat veroorzaakte de val."

Hoewel de Belgische klassementsman baalt van de gebeurtenissen in de laatste kilometers van de etappe, ziet hij de zaak positief in. "Het was echt even schrikken, op een gegeven moment kijk ik achter me en zie ik niemand meer. Dat was een behoorlijke shock. Het is jammer dat dit moest gebeuren in zo'n fijne en makkelijke etappe, maar het is wat het is."

"Vandaag was één van de makkelijkste etappes van deze ronde, maar maandag staat ons een lastige finale te wachten. Gelukkig is niemand van onze ploeg in de problemen geraakt. We moeten kijken hoe het loopt, als we de etappe weg kunnen geven aan de juiste vroege vlucht, dan zullen we dat doen. Mocht dat dat niet lukken dan is dat ook geen probleem", besluit Evenepoel.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023