📸 Renaat Schotte spot angstaanjagende pizza met patat erop in Italië

Italianen doen heel moeilijk als Mathieu van der Poel zin heeft in een pizza met ananas erop, maar ondertussen maken ze het zelf veel bonter..

wereldbeker veldrijden Hoogerheide 2010 more

Sporza-verslaggever en - commentator Renaat Schotte is al bij iedere Giro in zijn geliefde Italië. Helaas niet als commentator bij livebeelden van de koers op Sporza, maar met de Belgische topfavoriet Remco Evenepoel in de wedstrijd is er natuurlijk genoeg te doen voor hem in Italië. En bovendien zijn er ook de randzaken, zoals een wel heel bijzondere pizza..

In de vorige Giro vielen de Italianen - met een knipoog, dat wel - nog over Mathieu van der Poel heen toen er beelden van hem opdoken waarop hij pasta met ketchup at en zijn liefde aan de pizza Hawaï verklaarde.

Maar nu blijken de Italianen er zelf ook wat van te kunnen, qua culinaire barbarij. Schotte spotte in Italië namelijk een pizza met dikke Vlaamse frieten erop. Hij maakte een foto ervan, doopte 'm om tot de Pizza Belgio en postte de deegschijf met bijzondere ingrediënten erop op Twitter.

Vandaag zullen de renner in de Giro weer de nodige pizza's met patat erop verbranden, want er staat een rit van 171 kilometer naar de Italiaanse havenstad Salerno op het programma. In het begin van de rit moeten er de nodige bergjes bedwongen worden, maar de laatste 50 kilometer gaat het in dalende lijn.

Pelotonpraat
  • foto Herman van der Wulp//Cor Vos ©2010