De Tourvoorbereiding van Jumbo-Visma is begonnen: 'We hebben momenteel een pool van negen renners'

Jumbo-Visma is met acht renners op hoogtestage getrokken naar de Sierra Nevada. Met de focus op de Tour de France.

Profwielerronde Etten-Leur 2022

Sportief directeur Merijn Zeeman is ook mee naar Spanje en legde in Het Nieuwsblad uit hoe de voorbereiding eruit gaat zien. "Iedereen is er. Alleen Sepp Kuss niet, die zit in de Giro. Afhankelijk van hoe hij uit die grote ronde komt en nog een keer naar zijn topconditie kan toewerken, gaan we kijken of hij ook de Tour erbij neemt."

Er zijn momenteel negen renners die in aanmerking komen voor de Franse ronde. "Na de Ronde van Zwitserland maken we de balans op. Voorlopig focussen we vooral op ons zo goed mogelijk voorbereiden, ook op een eventuele tegenslag. Zoals we in aanloop naar de Giro hebben kunnen merken, kan je maar beter met meerdere renners naar die topconditie toegroeien."

Primoz Roglic

Primoz Roglic is er in ieder geval niet bij. "Als hij in de Giro een klassement kan rijden, is het voor Primoz klaar. Dan zal hij zijn rust nodig hebben." Landgenoot Jan Tratnik, die net voor de Giro d'Italia uitviel, start ook zeker niet in de Tour de France. "Hij haalt de Tour zeker niet", aldus Zeeman. Tratnik zal lang moeten herstellen van een knieblessure.

De renners die momenteel op stage zijn in de Sierra Nevada: Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Wout van Aert, Dylan van Baarle, Christophe Laporte, Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022