Jumbo-Visma legt meesterhelper Tosh Van der Sande twee jaar langer vast: 'Hij past perfect bij onze ploeg'

Tosh Van der Sande rijdt ook de komende twee jaar in dienst van Jumbo-Visma. De Belg geldt als een ideale helper voor de kopmannen.

La Flche Wallonne 2023 elite

Van der Sande kwam twee jaar geleden over van Lotto Soudal. De Vlaming is bij Jumbo-Visma een meesterhelper die op meerdere terreinen goed uit de voeten kan. Bovendien is hij goed in het afzetten van zijn kopmannen op de belangrijke punten. "Ik ben supertrots dat ik nog twee jaar langer bij de ploeg zal blijven", reageerde Van der Sande op zijn contractverlenging.

Hij heeft het namelijk naar zijn zin in Nederlandse dienst. "De voorbije anderhalf jaar waren fantastisch. Overal starten we met de ambitie om te winnen en dat geeft superveel vertrouwen en motivatie. Het klikt goed met iedereen en werken voor een kopman als Wout van Aert of een getalenteerde sprinter als Olav Kooij is super."

Van der Sande is bovendien meer dan een renner, want hij is ook veel bezig met het bijbrengen van het wielervak aan de talenten van Jumbo-Visma. "Ik haal er veel voldoening uit om mij bezig te houden met alle jonge talenten die we binnen de ploeg hebben. Ik kijk ernaar uit om me daar de komende jaren nog verder in te ontwikkelen."

Merijn Zeeman

Sportief directeur Merijn Zeeman is vanzelfsprekend in zijn nopjes met het langer vastleggen van Van der Sande. "Hij is een waardevolle teamplayer op alle terreinen: in de klassiekers, in de sprintvoorbereiding en als mentor van jonge renners. Hij past ook qua karakter perfect bij ons als ploeg en daarom zijn we heel blij dat hij tot en met 2025 bij ons blijft."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023 JVdownloadfree