Remco Evenepoel na dubbele crash: 'Ik heb veel pijn, we zullen zien'

Remco Evenepoel beleefde een echte baaldag in de vijfde rit van de Giro d'Italia. In een regenachtige etappe ging hij twee keer tegen de grond.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-05

Geen roze trui meer en een rit op maat van de sprinters. Alles leek erop te wijzen dat de vijfde etappe een rustig dagje zonder veel zorgen ging worden voor Remco Evenepoel. Het tegendeel bleek waar. Al na 20 kilometer ging het flink mis toen Evenepoel ten val kwam door een overstekende hond. Even zag het er slecht uit toen hij in gesprek ging met de ploegdokter, maar al gauw kroop de wereldkampioen weer op zijn fiets en sloot hij terug aan bij het peloton.

In de hectische finale ging het op twee kilometer van de finish in Salerno een tweede keer mis. Evenepoel schoof onderuit open natte wegdek. Hij maakte zich wat boos, maar op beelden lijkt het erop dat de wereldkampioen de veroorzaker van de val is.

Verdict

Na afloop wilden ze bij Soudal Quick-Step niet veel kwijt. Persverantwoordelijke Phil Lowe kwam dan toch met een korte mededeling. "Het lijkt erop dat er niets gebroken is, maar dat gaan we nu eerst nog eens checken. Vanavond komen we met een statement."

Evenepoel zelf had niet veel zin om de journalisten te woord te staan, maar Sporza kon toch nog een korte reactie sprokkelen. "We zullen zien, veel pijn maar ca va", klonk het, waarna hij zichtbaar teleurgesteld in de auto kroop op weg naar het hotel.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023