Ploegdokter komt met medische update over Evenepoel: 'Morgen wordt een moeilijke dag'

Remco Evenepoel heeft veel pijn aan zijn rechterzijde, na een dubbele crash in de vijfde rit van de Giro d'Italia.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-05

Met het verlies van de roze trui en een etappe op maat van de sprinters, leek het in de vijfde rit van de Giro d'Italia een rustig dagje te gaan worden voor Remco Evenepoel. Toch ging het al na 20 kilometer flink mis.

Een overstekende hond bracht de wereldkampioen ten val. In de finale, op 2 kilometer van de finish in Salerno, ging het een tweede keer mis. Evenepoel schoof opnieuw onderuit op het natte wegdek. Ook zijn grote rivaal Primoz Roglic ging in de slotfase tegen de grond.

Na afloop wilden ze bij The Wolfpack niet veel kwijt. "Ik heb veel pijn, we zullen zien", klonk het in een korte reactie van de wereldkampioen.

Pijn aan rechterzijde

Ondertussen gaf ploegdokter Toon Cruyt een medische update. "Na de eerste val voelde Remco zich nog redelijk oké", begint hij. "Na de tweede val had hij veel pijn aan zijn rechterzijde. Remco hield er een grote blauwe plek aan over en pijn bij het samentrekken van zijn spieren. Hij heeft ook last net boven zijn staartbeen en zijn bekken is geblokkeerd."

"Hopelijk gaat het na een massage, een bezoekje aan de osteopaat en een goede nachtrust beter. De spieren zullen de komende dagen de slag moeten verteren. Het zal ook even duren vooraleer die blauwe plek weg is. Hopelijk verdwijnt de pijn zo snel mogelijk. Morgen wordt het sowieso een moeilijke dag."Geen ideale situatie dus, maar breuken heeft Evenepoel alvast niet opgelopen en morgen verschijnt hij gewoon aan de start van de zesde etappe. Zowel de start als de aankomst liggen in Napoli. In het eerste deel van de etappe moeten de renners twee pittige beklimmingen over. De laatste 40 kilometer verloopt vlak. De zevende etappe daarentegen is een loodzware bergrit met aankomst bovenop Campo Imperatore...

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023