Tom Dumoulin stapt in duurzame wielerkleding met oud-ploeggenoot

Tom Dumoulin werkt als analist bij de NOS, maar hij is sinds kort ook nog eigenaar (en boegbeeld) van een wielerkledingmerk.

Tom Dumoulin nam in de loop van 2022 afscheid als profwielrenner, maar we zien de oud-winnaar van de Giro nog veel in de schijnwerpers. Onlangs stond hij met de AD-podcast van Thijs Zonneveld in een uitverkocht Carré en we zagen hem in het voorjaar veel op de NOS als analist.

De Limburger houdt het niet bij media-optredens, hij is ook ingestapt in het wielerkledingproject van oud-ploeggenoot Tom Leezer (37). De twee reden bij Jumbo-Visma in 2020 nog een jaartje samen, maar kennen elkaar natuurlijk ook uit het peloton voor die tijd.

Circulaire wielerkleding

Blijkbaar is de band zo goed dat ze nu samen in zaken stappen. Leezer richtte enige tijd geleden het wielerkledingmerk Velor op en Dumoulin wordt nu mede-eigenaar van het bedrijfje dat zeven mensen in dienst heeft. Velor staat een duurzame wereld na en wil dat ook tot uiting brengen in de wielerkleding.

"Binnen Velor ga ik mij voornamelijk bezighouden met productontwikkeling en het optimaliseren van de fietskleding met duurzame materialen en een optimale pasvorm. We kunnen alleen blijven genieten van de wielersport als we ook goed zorgen voor de wereld waar we doorheen fietsen. De missie van Velor om circulaire fietskleding te ontwikkelen, sluit aan op deze gedachtegang", zegt Dumoulin op de website van Velor.

Logische stap

Volgens de Limburger past het bedrijf goed bij zijn eigen levensinstelling. "Met een minimale impact op de natuur én met een positieve impact op de wereld en de mensen om ons heen. Dit spreekt mij enorm aan en het sluit goed aan bij hoe ik zelf in het leven sta. Mijn toetreding tot Velor is voor mij dan ook een logische stap."

Hier neem je een kijkje in de collecties van Velor. Gezien de foto's is Dumpulin logischerwijs ook meteen gebombardeerd tot boegbeeld van het bedrijf. De kleding ziet er goed uit!

De andere Tom in het bedrijf, Tom Leezer, is in zijn nopjes met het 'aantrekken' van Dumoulin. "Met zijn kennis en ervaring in het fietsen én zijn passie voor de natuur sluit de komst van Tom perfect aan bij ons doel om fietsers over de hele wereld te inspireren en ervoor te zorgen dat duurzame en hoogwaardige kleding, gemaakt met respect voor het milieu, de standaard wordt."

Nieuws
  • Beeld: Velor