Tim Wellens moet op verjaardag opnieuw onder het mes, Tourdeelname in gevaar

Tim Wellens is voor een tweede keer geopereerd aan zijn sleutelbeen en zal wellicht niet op tijd fit raken voor de Ronde van Frankrijk.

Tim Wellens kan voorlopig nog geen rugnummer opspelden. De 32-jarige Belg van UAE Team Emirates kwam in de Ronde van Vlaanderen hard ten val na een bizar manoeuvre van de Pool Filip Maciejuk. Zijn sleutelbeen was op drie plaatsen gebroken en hij werd diezelfde dag nog geopereerd in het ziekenhuis van Herentals.

Twee weken geleden hervatte Wellens de trainingen, maar gisteren, op zijn verjaardag, onderging hij om een onduidelijke reden een tweede operatie aan zijn sleutelbeen. "Ik dank iedereen voor de verjaardagwensen", schreef hij op Instagram. "Het was zonder de twijfel de meest speciale verjaardag die ik al vierde. Niet de plezantste. Nieuwe operatie, zelfde sleutelbeen. Alles is goed verlopen."

Tour

Het is dan ook nog maar de vraag of Wellens tijdig hersteld en fit zal zijn om Tadej Pogacar in juli naar de eindzege in de Ronde van Frankrijk te leiden.

Halfmei zou Wellens met zijn team UAE op hoogtestage vertrekken richting Sierra Nevada (waar ook Wout van Aert momenteel vertoeft). Door zijn operatie mag hij daar nu een streep door te trekken. Volgens Het Nieuwsblad kan Wellens door het missen van de hoogtestage niet meer rekenen op een plekje in de Tourselectie.

Nieuws
  • Foto: Instagram/tim.wellens