Drie keer is scheepsrecht voor Mads Pedersen: 'Het spijt me dat ik op deze manier moest winnen'

Mads Pedersen behaalde deze Giro al twee podiumplaatsen, donderdag won hij dan eindelijk. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage-06

Etappe zeven leek voorbestemd voor sprinters, maar het bleek toch een lastige opdracht voor het voltallige peloton. Uiteindelijk won Mads Pedersen de massasprint na een lastige dag en een hevige strijd met de kopgroep. "Het was een zware dag voor de ploeg, ik ben blij dat ik ze terug kon betalen met deze overwinning", vertelde de Deense sprinter in het flashinterview na afloop.

Na vijftien kilometer reed er een sterke kopgroep weg, met daarin onder anderen Simon Clarke en Alessandro De Marchi. Ondanks dat zij garant staan voor veel paardenkracht, werden zij bij voorbaat kansloos geacht. Maar niks bleek minder waar, de Brit en de Italiaan werden pas op 200 meter van het einde ingehaald. "We moesten alles geven om de vluchters in te rekenen. Het spijt me dat we ze op deze manier pakten, maar ik ben heel blij dat ik won", aldus Pedersen.

Toen de vluchters eenmaal waren bijgehaald was de klus pas voor de helft geklaard. De eindsprint moest uit de tenen van Pedersen komen. "Het was een lastige sprint. Ik kon maar net aanhaken, het was echt een hele moeilijke dag."

Reactie Clarke

Na afloop stond Clarke de pers ook nog te woord. De Brit was duidelijk geëmotioneerd nadat hij in extremis een mooie kans voor een etappezege misliep. "Ik ben er echt kapot van, het is niet leuk om op deze manier te verliezen.."

Dankzij een knap staaltje pokeren hielden Clarke en De Marchi net niet genoeg over aan de streep. "Op een gegeven moment maak je de beslissing om geen kopwerk meer te doen. We hadden tien tot vijftien seconden extra nodig vandaag, het was net niet genoeg", besluit de renner van Israel Premier-Tech

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos ┬ę 2023