🎥 Bekijk de beelden van een uitzinnige Alberto Contador nadat 'zijn' ploeg een etappe wint in de Giro

Alberto Contador kon zijn emoties moeilijk bedwingen na de etappeoverwinning van Davide Bais

Vuelta Spain 2021 stage 17

Etappe zeven van de Giro leek vooraf eentje voor de klassementsrenners, maar de ploegen met ambitie hielden hun benen de gehele dag stil. De bergrit naar Gran Sasso viel dus ten prooi aan een vroege vluchter.  Uiteindelijk ging Davide Bais, in dienst van EOLO- Kometa, met de winst aan de haal. Het was de eerste zege in een grote ronde voor de 25-jarige Italiaan.

Één van de eigenaren van de EOLO - Kometa ploeg is Alberto Contador. De voormalig Tourwinnaar gaf vandaag commentaar voor de Spaanse tak van Eurosport en ging flink uit zijn dak in de commentaarcel toen een renner van 'zijn' ploeg als eerste over de meet kwam. De tafel in het hokje kreeg het zwaar te verduren. Bekijk de beelden hier:

Davide Bais was vandaag de sterkste van een driekoppige kopgroep, hij beslechtte de eindsprint om de overwinning met relatief gemak in zijn voordeel. Karel Vacek en Simone Petilli werden mochten ook mee het podium op. Het is alweer de tweede ritzege in de Giro voor de relatief kleine ploeg van Contador, twee jaar geleden won Lorenzo Fortunato de rit naar de Monte Zoncolan.

Giro d'Italia
  • photo Luis Gomez/Cor Vos © 2021