🎥 Evenepoel en co worden per helikopter naar hotel gevlogen

De top van Gran Sasso d'Italia ligt een beetje te ver van het hotel en dus stond er een helikopter klaar voor Remco Evenepoel!

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 7

Na de spektakelloze eerste bergrit in de Giro d'Italia, met vroege vluchter Davide Bais als winnaar, wilden de renners zo snel als mogelijk weer naar beneden. Op de top van Gran Sasso d'Italia was het immers ijskoud en lag er nog steeds sneeuw.

Het gros van het peloton koos voor de lift, maar bij Soudal Quick-Step hadden ze zowaar een helikopter klaarstaan om de wereldkampioen en zijn ploegmakkers naar het hotel te vliegen.

Met de helikopter zullen de renners van The Wolfpack in slechts 30 minuten in het hotel zijn, terwijl de busrit 2.5 uur duurt. Of Primoz Roglic ook de helikopter neemt, is niet geweten. Beelden van de opstijgende helikopter kan u hieronder bekijken!

Voor Evenepoel in de helikopter stapte, verklaarde hij voor de camera van VTM de spektakelloze etappe. "Dat kwam vooral door de stevige tegenwind. Het was 4 à 5 beaufort, dan kan er niet veel gebeuren", klonk zijn uitleg. Verder leek hij niet helemaal gerust in de helikopterreis.

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023