Evenepoel over Roglic: 'Hij moet over een superdag beschikt hebben, spectaculair om op zo'n dag het verschil te maken'

Remco Evenepoel had niet zijn allerbeste benen in de achtste etappe, en verloor al met al veertien seconden op Primoz Roglic.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Na afloop deed Evenepoel zijn verhaal bij VTM, terwijl hij uitreed op de tijdritfiets. "Over het algemeen had ik best een oké dag, maar ik had niet de superbenen waarmee ik zou kunnen wegrijden van iedereen", begon hij zijn verhaal. "Ik maak een foutje door met een demarrage tot Roglic zijn wiel te willen komen. Ik kom weliswaar tot een meter of vijf, maar dan draaien we het steile stuk van de klim op. Daar blokkeerde het even en zag ik Roglic wegrijden."

De wereldkampioen vertelde desondanks ook onder de indruk te zijn geweest van de Sloveen en zijn ploeg Jumbo-Visma. "Hij moet over een superdag beschikt hebben, want op zo'n dag het verschil maken was spectaculair om mee te maken."

Tijdrit

Toch blijft Evenepoel positief. "Het was de etappe waar ik me het minst op heb voorbereid. Primoz heeft dat explosief vermogen. Samen met Pogacar heeft hij dat het meest van de klimmers. Het is wat het is. Veertien seconden op acht kilometer is niet veel. Het was beter niets geweest, maar ik kan alleen mijn hoed afdoen voor het werk van zijn ploeg. Ze reden heel snel, echt knap gedaan."

Morgen wacht de tijdrit en daar hoopt Evenepoel weer toe te slaan. "Ik ga mijn kop natuurlijk niet laten hangen. Ik hoop minstens evenveel tijd te pakken als in de eerste tijdrit (minstens 43 seconden, red.). Dan is de rustdag en die zal welgekomen zijn. Laten we hopen dat dit de mindere dag was."

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023