📸 Zit Gesink te zuipen op de fiets? Nee, vuilnisman Robert stopt elke training één keer om zwerfvuil op te ruimen

Robert Gesink deelt een grappig, maar ook serieus bericht op zijn Instagram. Hup vuilnisman Robert!

Robert Gesink had op dit moment natuurlijk veel liever in de Giro gezeten, maar corona gooide roet in het eten. Inmiddels is hij hersteld en zit hij dus weer op de fiets. De Achterhoeker deelde een mooie foto met een mooie boodschap op zijn Instagram.

Profwielrenners hebben namelijk het voorrecht om de fraaie natuur die onze wereld rijk is als 'kantoor' te hebben. Net als Tom Dumoulin, die eerder deze week in een bedrijf stapte dat duurzame wielerkleding maakt, is Gesink zich daar van bewust.

En hij ziet ook dat zijn 'kantoor' soms een bende is. Overal langs de wegen door de bergen in zijn Pyreneeën ligt zwerfvuil. Gesink stipt het met een grap aan op Instagram, maar deelt ondertussen een belangrijke boodschap.

Hij postte namelijk een foto op zijn Instagram waarin er een leeg blikje bier in het gat van het stuur van zijn Cervélo zit geklemd. In bier zitten veel koolhydraten en suikers, maar Gesink had het blikje niet net soldaat gemaakt. Hij zegt namelijk dat hij iedere training één keer stopt om zwerfvuil op te ruimen/mee te nemen.

Nobel van de Achterhoeker en hij legt het ook mooi uit na de grap. "Het echte verhaal: ik neem zwerfvuil mee. Een keer per rit stop ik. Ik wil de bergen waar ik van houd zo mooi houden als ze nu zijn."

Robert Gesink zal de Tour de France niet gaan rijden voor Jumbo-Visma. We gaan hem hoogstwaarschijnlijk wel terugzien in de Vuelta, waar hij vorig seizoen dichtbij een ritzege was en de rode leiderstrui droeg nadat hij als eerste over de meet kwam in de ploegentijdrit van Utrecht.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Robert Gesink