De Cauwer over tijdritverhouding tussen Evenepoel en Roglic: 'Het gaat geen 2 seconden per kilometer meer zijn'

Remco Evenepoel is torenhoog favoriet voor de tijdrit, maar De Cauwer verwacht dat de verschillen minder groot zijn dan in de eerste tijdrit.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-01

In de achtste etappe verloor Evenepoel veertien seconden op Roglic, maar hij kan de opgedane schade meteen goedmaken in de tijdrit van vanmiddag. Evenepoel is zeker na het wegvallen van Filippo Ganna torenhoog favoriet voor de dagzege, maar nog belangrijker: hoeveel tijd gaat hij pakken op een belager als Roglic?

De Sloveen verloor in de eerste tijdrit - die een stuk korter was - 43 seconden op de wereldkampioen. Evenepoel hintte er gisteren na de rit op dat hij minstens dezelfde tijd wil pakken op Roglic in de tweede krachtproef tegen de klok van deze ronde.

José De Cauwer tegen Sporza: "Nee, het zal geen twee seconden per kilometer zijn. En wat er nog bijkomt: we koersen een week en dat bot af. De ene lijdt iets meer dan de andere. Evenepoel is een paar keer gevallen. Heb je daar last van in je tijdritpositie? Winnen? Oké, maar twee seconden per kilometer zal niet gebeuren, denk ik."

Roglic

De commentator annex analist kwam ook nog terug op de achtste rit, waarin Evenepoel kwetsbaar was. "Daar hebben renners moed uit geput. Zeker Roglic heeft zich laten zien. En niet toevallig. Hij was echt voorbereid. Hij liet zijn ploeg rijden. Men heeft iets gevoeld wat wij uiteraard thuis niet zien. En Roglic in de eerste plaats. We denken altijd dat hij een volger is, maar hij heeft uitgepakt."

Nieuws
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023