Evenepoel na dubbelslag in de Giro: 'Een van mijn slechtste tijdritten'

Remco Evenepoel kijkt met gemende gevoelens terug op de tijdrit in de Giro van vandaag. Hij pakte weliswaar de dubbelslag, maar de Belg had op meer gehoopt.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Etappe negen van de Giro stond in het teken van een tijdrit, een uitgelezen kans dus voor Evenepoel om meer tijd te pakken op zijn concurrenten voor de eindzege. De Belg won wel, maar hij was niet zo oppermachtig als op dag één. Hij was slechts een seconde sneller dan Thomas, en Roglic was ook in staat om de schade te beperken, de Sloveen verloor slechts zeventien seconden.

Zodoende was Evenepoel zeer teleurgesteld na afloop van zijn race tegen de klok, hij had zelf gehoopt op meer tijdwinst. "Ik heb de tijdrit niet goed ingedeeld, ik startte veel te snel. Het tweede gedeelte was heel slecht, dit was verre van mijn beste tijdrit", aldus de Belgische klassementsrenner.

Toch probeert de renner van Soudal-Quickstep wel positief te blijven, hij heeft tenslotte de dubbelslag in de wacht gesleept. "Het is mooi om een etappe te winnen en om weer in het roze te rijden, hopelijk kunnen we hier op voortborduren."

Evenepoel heeft een voorsprong van 45 seconden ten opzichte van zijn voornaamste medestrevers, hij ziet het restant van de Giro met vertrouwen tegemoet. "Met het oog op de bergen later in de ronde is het een mooie marge, maar er is nog veel werk aan de winkel. INEOS zal ongetwijfeld plannen hebben om mij aan te vallen, maar wij hebben ook een sterke ploeg en veel zelfvertrouwen.

"Morgen is het tijd voor de rustdag, het is zaak dat ik goed herstel want de afgelopen twee dagen was ik niet goed. Maar voor nu is het belangrijk om te genieten van deze mooie zege en daarna zien we wel wat ons te wachten staat", besluit Evenepoel.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos ┬ę 2023