Drama in de Giro d'Italia: Evenepoel moet opgeven na positieve coronatest

Een drama voor de Giro d'Italia en vooral voor Remco Evenepoel: de wereldkampioen stapt vanwege corona in de roze leiderstrui uit de ronde.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Vandaag snelde Evenepoel nog naar de overwinning in de tweede tijdrit. Hoewel het niet zonder slag of stoot ging, hield hij aan de finishlijn één seconde over op Geraint Thomas. Na afloop merkten mensen op sociale media op dat hij er vermoeid uitzag. Nu blijkt dat dat een specifieke reden had: na een routinetest bleek Evenepoel corona onder de leden te hebben. Hij stapt na de eerste rustdag dan ook niet meer op.

Evenepoel maakte het nieuws bekend op zijn sociale media-accounts. "Met een zwaar hart maak ik bekend dat ik uit de Giro stap vanwege een coronabesmetting. Mijn ervaring hier is heel speciaal geweest en ik keer ernaar uit om de komende twee weken te strijden. Nog steeds heel trots op twee ritzeges en vier dagen in de roze trui."

Evenepoel stond na de tijdrit op de eerste plaats in het algemeen klassement. Hij had een voorsprong van 45 seconden op Geraint Thomas en een voorgift van 47 seconden op Primoz Roglic.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023