José De Cauwer filosofeert over volgende doelen Evenepoel: 'Hij zou perfect geel kunnen pakken in het Baskenland'

Remco Evenepoel moest opgeven met een coronabesmetting, maar al snel gaat bij de buitenwereld de focus op volgende doelen.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Het nieuws dat Evenepoel uit de Giro d'Italia stapt moest nog indalen of de focus werd al weer verlegd naar volgende doelen. Zou de wereldkampioen mee gaan doen aan de Tour de France? Die vraag werd ook gesteld aan José De Cauwer bij Sporza.

De analist annex commentator: "Hij moet nu goed uitzieken en daarna een goed gesprek voeren met de juiste mensen zoals zijn trainer en mentale begeleider. En dan moet je kijken waar je hem voor kunt opladen. Mij lijkt het WK tijdrijden iets om af te vinken. De Tour? Al zeker niet om voor geel te gaan, wel om te kijken of het past in zijn opleiding. Die is toch nog altijd aan de gang."

Er is één voordeel aan een deelname aan de Tour de France dit jaar, stelt De Cauwer. "Het is zijn enige kans om de Tour zonder druk te rijden, want dat is volgend jaar voorbij. Er zijn heel veel mogelijkheden. Zo passeert de Ronde van België over enkele weken ook voorbij zijn deur. Die organisatie zal er nu al mee bezig zijn. Maar er mag geen paniekvoetbal ontstaan, men moet voor zijn carrière-opbouw gaan."

Zeker met het begin in het Baskenland is de Tour de France toch interessant. "Hoe je het draait of keert: Evenepoel is de belangrijkste renner in hun ploeg. Het zou er perfect in kunnen passen en dan neem je 1 of 2 renners mee om hem veilig door het peloton te loodsen en te helpen bij tussendoelen. In het Baskenland kan hij perfect het geel pakken."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023