Thibaut Pinot worstelt met griep in zijn laatste Giro: 'Hopelijk kan ik mijn beste vorm snel hervinden en plezier maken'

Thibaut Pinot begon goed aan de Giro, maar heeft nu een griepje onder de leden. De Fransman denkt vooralsnog niet aan opgeven.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Thibaut Pinot kende een goede start van deze Giro d'Italia, hij reed een aantal dagen in de bergtrui en werd knap zesde in de bergrit naar Gran Sasso. Maar de tijdrit van zondag verliep allerminst naar wens, de Franse klimmer verloor liefst tweeënhalve minuut op concurrenten als Geraint Thomas en Primoz Roglic. Daar ligt echter een duidelijke reden aan ten grondslag, de renner van Groupama - FDJ is ziek.

De ploeg laat via social media weten dat Pinot meermaals negatief is getest op Corona, maar dat hij wel flink last heeft van de griep. "Thibaut voelt zich al een aantal dagen verzwakt. Maar we hopen dat hij zijn goede benen weer hervindt wanneer de wedstrijd de bergen intrekt", valt te lezen in het statement.

Zelf heeft de 32-jarige routinier, die na dit jaar de fiets aan de wilgen hangt, ook een reactie naar buiten gebracht. "De eerste vijf dagen van de Giro was ik goed in vorm, maar daarna werd ik ziek. Ik heb geluk dat het mij in deze fase van de ronde overkomt, maandag is het rustdag en daarna staan er drie ritten voor sprinters of punchers op het programma."

"Ik maakte me niet zozeer druk om de tijd die ik zou rijden tijdens de tijdrit. Voor nu is het belangrijk om de goede benen weer terug te vinden en plezier te hebben in het vervolg van de Giro", besluit Pinot.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023