Jan Polanc moet op 31-jarige leeftijd noodgedwongen punt achter carrière zetten

Jan Polanc kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege hartproblemen en hangt nu ook zijn fiets aan de wilgen.

Trofeo Laigueglia 2022

Tadej Pogacar zal tijdens de grote rondes niet langer kunnen rekenen op zijn landgenoot Jan Polanc. De Sloveen zegt het wielerpeloton al op 31-jarige leeftijd vaarwel. Problemen met het hart is de grote boosdoener.

"Er zijn heel wat onderzoeken gebeurd en de ploeg heeft mij geholpen de juiste antwoorden te vinden en juiste beslissingen te nemen", klink het op de website van UAE Team Emirates. "Dit is natuurlijk niet hoe ik mijn carrière had willen beëindigen, maar als ik erop terugkijk, ben ik heel tevreden en gelukkig. Ik kijk uit naar de toekomst, want op dit moment gebeuren er veel mooie dingen in mijn leven. Ik ben ook dankbaar voor alles wat ik al bereikt heb."

Palmares

Polanc boekte tijdens zijn carrière vier profzeges. In 2015 en 2017 pakte hij een ritzege in de Giro d'Italia. Eénmaal veroverde hij de Sloveense nationale titel in het tijdrijden. Zijn laatste overwinning dateert van vorig jaar, toen hij ploegmakkers Juan Ayuso en Alessandro Covi klopte in de Trofeo Laigueglia. In de Vuelta reed hij vorig jaar nog naar een 12e plek in het eindklassement. Zijn laatste wedstrijd, de Gran Piermonte, eindigde in een DNF.

Nieuws
  • Photo: Robert Bettini/LB/RB/Cor Vos © 2022