Lefevere over Tourdeelname Evenepoel: 'Als hij zelf absoluut naar de Tour wil...'

Nu Remco Evenepoel de Giro verlaten heeft, hopen wielerfans op een duel met Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard in de Tour.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-02

Remco Evenepoel is deze ochtend met de auto vertrokken richting België. Een positieve coronatest maakt abrupt een einde aan de roze droom van de wereldkampioen, die desondanks gisteren nog de tijdrit wist te winnen én de roze trui heroverde.

Voor Patrick Lefevere komt de coronabesmetting niet helemaal als een verrassing. "Ik vond al twee dagen dat Remco er moe uitzag, maar dat schreef ik toe aan de valpartijen en het slechte weer", vertelde hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "Na de rit heb ik hem ook gesproken via de telefoon. Hij zei dat hij het moeilijk had en ik heb geprobeerd om hem moed in te spreken. Toen dokter Toon Cruyt me belde, wist ik meteen hoe laat het was."

Volgens de regels mocht Evenepoel in principe in de Giro blijven, maar bij Soudal Quick-Step hebben ze geen seconde getwijfeld om hun wereldkampioen naar huis te sturen. "Die weg wilden we niet inslaan. We hebben allemaal gezien wat er met Sonny Colbrelli is gebeurd. Zelfs mocht Remco zelf aangedrongen hebben om verder te doen, zouden we hem dat ten zeerste afgeraden hebben."

Tour

Dan is de grote vraag: wat nu? Zal Remco Evenepoel dan toch dit jaar al zijn Tourdebuut maken? Of kiest hij voor de Vuelta? Of houdt hij vast aan het oorspronkelijke plan en rijdt hij geen van beiden?

"Remco moet nu recupereren van het virus, een paar dagen congé pakken. Daarna gaan we rustig samen zitten en kijken wat we gaan doen."

Is de Tour een optie? "Daar wens ik me niet over uit te spreken. Zijn hele klimtrein zit op dit moment ook nog in de Giro. Als Remco me belt en zegt dat hij absoluut naar de Tour wil, dan is het iets anders. Maar dat gaat hij niet doen", aldus Patrick Lefevere.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023