Almeida na positieve eerste week: 'Mijn benadering verandert niet nu Evenepoel eruit ligt, ik focus op mezelf'

Joao Almeida staat momenteel vierde in het eindklassement van de Giro en kijkt terug op een goede eerste week, de Portugees hoopt zich te handhaven in de top.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Joao Almeida kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste week in de Giro. De klassementsrenner overleefde de voorbije negen etappes goed en staat momenteel vierde, op slechts 22 seconden van leider Geraint Thomas.

In een persconferentie op de rustdag vertelde de Portugees dat hij het restant van de Italiaanse grote ronde met veel vertrouwen tegemoet ziet. "Ik ben plan A binnen de ploeg, ik zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen."

Het eerste gedeelte van de Giro stond voornamelijk in het teken van de vele corona-besmettingen en de opgave van Remco Evenepoel als gevolg van een positieve test. Maar ondanks alle commotie, probeert Almeida stoïcijns te blijven. "De wedstrijd zal drastisch veranderen na de opgave van Remco, maar mijn benadering verandert niet. Ik focus zoveel mogelijk op mezelf."

Vorig jaar werd Almeida zelf getroffen door het coronavirus tijdens de Giro, de toenmalige nummer vier van het klassement moest opgeven voor de start van de achttiende etappe. "Dat was niet leuk en ik hoop ten zeerste dat het dit jaar niet weer gebeurt, maar je doet er weinig aan. Ik probeer rustig en gezond te blijven, meer kan ik niet doen."

De derde week staat garant voor een aantal loodzware ritten, maar de renner van UAE Team Emirates heeft er geen schrik van. "De derde week wordt zwaar, daar kan nog veel gebeuren in het algemeen klassement. Ik zal mijn eigen race proberen te rijden en dan zien we wel waar dat toe leidt", aldus Almeida.

Giro d'Italia
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023