Directeur Sloveense wielerbond gelooft niet dat Evenepoel corona heeft: 'Hij is gewoon bang'

Martijn Hvastija, directeur van de Sloveense nationale ploeg, trekt de positieve coronatest van Remco Evenepoel in twijfel.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Remco Evenepoel is deze ochtend naar huis vertrokken, nadat hij gisterenavond positief testte op het coronavirus. De directeur van de Sloveense wielerbond gelooft daar niet veel van. "Volgens mij was hij eerder bang om de waarheid onder ogen te zien", vertelde hij aan de Sloveense publieke omroep RTVSLO. "Want die voorsprong van drie minuten zoals hij vooraf wilde en had voorspeld, die had hij niet."

"Het is echt vreemd", vindt de landgenoot van Primoz Roglic. "Ik beoordeel niet wat waar is en wat niet. Maar tot ze me het bewijs tonen, weet ik niet of ik dit allemaal moet geloven."

Ook over de valpartijen van Evenepoel deed Hvastije een bizarre uitspraak. "Hij lag op de grond door een hond, maar dat beest kwam helemaal niet in aanraking met hem. Het was zijn eigen schuld. Toen hij later in die etappe een tweede keer viel, was dat ook volledig zijn eigen schuld."

Overschat

Tot slot vindt hij dat de wereldkampioen overschat wordt door de Belgische fans. "Tadej Pogacar won op die leeftijd al twee keer de Tour. Remco is ook niet zo heel jong meer. In de Tour komt hij ook nog andere jongens zoals Vingegaard tegen. Ik geloof niet dat hij tegen hen kan opboksen", aldus Martijn Hvastija.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023