Primoz Roglic klaar voor vervolg Giro: 'Ik zal in Rome tevreden zijn als ik er alles heb uitgehaald'

Het zou een duel worden met Remco Evenepoel, maar nu moet Primoz Roglic het opnemen tegen de INEOS Grenadiers-kopmannen.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Op de rustdag schoof Roglic bij Sporza aan voor een uitgebreid interview. Uiteraard vertelde hij het erg te vinden dat zijn rivaal Remco Evenepoel heeft moeten opgeven door corona. "Dat verandert de koers zeker, maar eigenlijk ook niet als ik wil winnen. Ik moet focussen op mezelf en we moeten gezond blijven. Of ik me zorgen maak? Het was al lastig om hier met z'n achten aan de start te verschijnen."

De Sloveen is tevreden over zijn eerste week, maar het slechte weer mag van hem achterwege blijven. "We hebben al veel regen gehad. Niemand houdt ervan om vier uur verkleumd te zitten op zijn fiets. Ook morgen zal het weer regenen. Maar na regen komt altijd zonneschijn. Vanaf nu is elke etappe een sleutelrit. En over de slotweek hoef ik het niet meer te hebben."

In de loodzware derde week verwacht Roglic dat er weinig tactiek bij komt kijken. "Wat mijn opties zijn? Ik moet gewoon de beste benen hebben. Dan is alles mogelijk. Ik zal in Rome tevreden zijn als ik er alles heb uitgehaald. Als dit lukt, dan kunnen we later ook nog eens over de Tour praten."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023