Dokter Soudal Quick-Step haalt hard uit naar Giro-organisatie: 'Nalatigheid en gebrek aan professionalisme'

De coronabesmetting van Remco Evenepoel blijft de gemoederen bezighouden. Nu heeft de dokter van zijn ploeg keihard uitgehaald naar de Giro.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Eerder liet vader Patrick Evenepoel al weten dat niemand schuld heeft aan de besmetting van zijn zoon, maar hij benadrukte wel dat de oude maatregelen weer in acht genomen moeten worden. Dokter Yvon van Mol was tegen Radio 1 een stuk kritischer. "Remco is ongelukkig. Je doet zoveel opofferingen, maar door nalatigheid en gebrek aan professionalisme van de organisatie moet je uit de Giro stappen als leider."

Vanmol komt met een aantal voorbeelden waaruit blijkt dat de Giro-organisatie het coronaspook niet zo nauw nam. "Zo worden de persconferenties gehouden in veel te kleine zalen. Dat maakt me kwaad. Het is de kroniek van een aangekondigde dood nadat er al veel besmettingen waren bij Jumbo-Visma."

De ploegen wilden persmomenten online doen, maar dat was geen optie voor de Giro-organisatie. "Dat was onmogelijk. Ik zeg niet dat het dan voorkomen was maar de kans was zeker verkleind. Remco had natuurlijk ook de meeste ontmoetingen met andere mensen gehad. Het is afwachten of er meer coronabesmettingen in de ploeg komen. Dat zal in de komende dagen duidelijk worden." Inmiddels zijn de maatregelen een beetje aangescherpt, want zo is de mondkapjesplicht weer ingevoerd.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023