Gazzetta dello Sport door het stof bij Lefevere na kritisch artikel op Evenepoel: 'Spijtig dat ze het woordje smaad niet kennen'

Patrick Lefevere heeft uitgehaald naar La Gazzetta dello Sport, dat stelde dat Remco Evenepoel meer respect had moeten hebben voor het roze.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

De Italiaanse krant stelde dat de wereldkampioen zijn coronabesmetting gebruikte als uitweg en dat het coronavirus niet meer iets is om je achter te verbergen. Lefevere was not amused door de berichtgeving. "Er is een grens overschreden. Spijtig dat ze het woordje smaad niet kennen. Eigenlijk zou ik hen een proces moeten aandoen wegens smaad", vertelde hij tegen Het Nieuwsblad.

"Hoe kun je nu iemand die ziek is beschuldigen dat hij naar huis is gevlucht? Wie zijn zij om een dokter in twijfel te trekken? Dat is allesbehalve correct. Bovendien is Remco niet gevlucht. Hij is maandag pas om half 10 naar huis getrokken. Hij is nog steeds positief en heeft nog symptomen. Er zijn blijkbaar nog besmette renners in de Giro die wel voort rijden, maar dat is hun eigen keuze."

Bij Soudal Quick-Step zijn ze voorzichtig. Mede doordat Tim Declercq vorig jaar een ontstoken hartzakje had na een besmetting. "Dat is het mij niet waard. We gaan toch niet onnozel doen? Ik speel niet met het leven van een jongen van 23 jaar. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben."

Het enige wat Lefevere anders had willen doen is de organisatie inlichten voordat de ploeg het nieuws wereldkundig maakte. "Dat is misschien de enige fout die we gemaakt hebben. Maar dat neemt niet weg dat ze dat niet moeten gebruiken om Remco te beschuldigen. Men zou Remco in Italië dankbaar moeten zijn dat hij naar de Giro komt, en dan schieten ze hem af..."

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023