Weer bijltjesdag in de Giro d'Italia: vier renners van Soudal Quick-Step naar huis

Na de bijltjesdag van gisteren is het nu wéér raak in de Giro d'Italia. Vier renners van Soudal Quick-Step hebben corona en gaan naar huis.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-04

Voorafgaand aan de elfde etappe - met het coronaspook en het slechte weer - is het weer raak met renners die naar huis trekken vanwege ziekte. Het begon met Stefano Grandin van Team Corratec, die ziek is en er de brui aan geeft. Daar bleef het niet bij, want ook Soudal Quick-Step blijft geraakt worden. Vier renners moeten naar huis: Jan Hirt, Louis Vervaeke, Mattia Cattaneo en Josef Cerny.

Bij de ploeg van Patrick Lefevere blijven daardoor nog maar twee renners over, want eerder moest Remco Evenepoel uiteraard ook opgeven. Het Belgische team moet nu hopen dat Ilan Van Wilder en Davide Ballerini nog iets kunnen laten zien in Italië en vooral niet ziek worden.

Na de dertien opgaves van gisteren en de (voorlopig) vijf van vandaag blijven er nog maar 145 renners over. In de editie van 2022 waren er nog 165 renners over na elf etappes en finishten er uiteindelijk 149 renners.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023