Koen Bouwman na val Tao Geoghegan Hart: 'Hij zei tegen mij dat hij waarschijnlijk zijn been heeft gebroken'

Koen Bouwman doorstond de elfde etappe van de Giro zonder kleerscheuren, maar dat gold zeker niet voor Geoghegan Hart. De Nederlander komt met een harde analyse op de proppen.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 11

Etappe elf van de Giro leek een rustige sprintersrit te worden, maar op 65 kilometer voor het einde ging het toch flink mis. Er ontstond een grote val voorin het peloton tijdens een afdeling en vele toppers lagen erbij. Onder andere de nummer drie van het klassement, Tao Geoghegan Hart, werd zwaar getroffen. De Brit bleef lang liggen en gaf niet veel later op.

Koen Bouwman stond er met zijn neus bovenop toen het gebeurde. "Ik vroeg nog of ik iets voor Tao kon doen, maar toen zei hij al dat het over en uit was. Hij vertelde dat hij waarschijnlijk zijn been heeft gebroken", aldus de Nederlander van Team Jumbo-Visma in gesprek met Eurosport.

Bouwman rijdt tot nog toe een goede Giro en is één van de belangrijkste helpers bergop voor Primoz Roglic. Zelf was Bouwman ternauwernood in staat om de dans te ontspringen, maar zijn kopman kwam daarentegen wel ten val. "Ik had mijn fiets afgestaan aan Primoz, zodat hij gelijk weer verder kon."

"Met nog 1500 meter te gaan werd er weer gevallen in het peloton, gelukkig zaten we daar achter. Hij heeft de finale goed doorstaan en zijn we dankzij de drie kilometer regel allemaal in dezelfde tijd geëindigd", besluit Bouwman.

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos ┬ę 2023